Már lassan 2 hete nem jelentkeztem technikai problémák miatt. A problémát elhárítottuk, ezután a megszokott témákkal jelentkezem minden héten.

2013.február 002

Álarc: Készültünk a farsangra, álarcokat készítettünk itthon. Letölthető, nyomtatható álarcokat találhattok itt és itt is. Miután elkészültek az álarcok kezdődhet a szerepjáték. Találjunk ki mesét az álarc figurája/figurái köré és kezdődhet a játék!

2013.február 003

Sorozat (óvodásoknak): Az írás előkészítésének gyakorlásához ajánlom ezt a játékot, amely nagyon jól fejleszti a finommozgást. Rajzlapot, gépírólapot hajtsunk harmonikaszerűen 4 részre. A sorok elejére rajzoljuk elő az egyszerű formákat, majd kérjük meg a gyermeket, hogy folytassa. Ha tetszik a gyermeknek a játék rajzolhatunk más formákat is, pl. háromszög, + jel, X, stb. Engedjük azt is, ha a gyermekünk szeretne nekünk előrajzolni. Menjünk bele a játékba és folytassuk az általa megrajzolt sorozatot.

Torna (2 éveseknek): Tornáztassuk meg néha a kicsiket általunk adott tornagyakorlatokkal! Ezzel fejlesztjük a mozgásukat és előkészítjük az óvodai tornagyakorlatokat is. Ugráljunk! Leginkább páros lábbal, lehet zenére, vagy anélkül, helyben, vagy haladva. Ha tud már 1 lábon egyensúlyozni, akkor a kezét fogva megpróbálkozhat az 1 lábon ugrálással is. Fekvő helyzetben emelgessük a kezünket, lábunkat, biciklizzünk. A biciklizésnél segítsük a helyes mozdulat kialakítását azzal, hogy a kezünkkel megfogjuk a gyermek lábát és így végzi a mozdulatot. Ez talán segíti azokat a gyerekeket, akik még nem tudnak biciklizni, hogy könnyebben megtanulják tekerni a járművet. Haladjunk át keskeny pallón! Feszítsünk ki két szál fonalat és azok között menjünk végig. Feltekert szőnyeg tetején is meg lehet próbálni, ha nagyon hengeres (nem lapul le), akkor fogjuk közben a kezét.

Utolsó két játékötlet innen. Jó szórakozást a játékokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr955061157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása