Mivel gyakran ajánlom a játékoknál az ötlethez felhasznált könyveket,úgy döntöttem,hogy most bemutatom ezeket a könyveket nektek és legközelebb már ezekre a könyvajánlókra fogok hivatkozni.

  Első, és számomra legmeghatározóbb könyv a gyereknevelésben Deákné B. Katalin:Anya, taníts engem! című műve.A könyv születéstől iskolakezdésig,hat évre szóló anyagot tartalmaz.Ahhoz ad ötleteket a szülőknek,hogy milyen játékokkal tudják fejleszteni a gyermekük képességét az intézmények (bölcsöde,óvoda) keretein kívül.A szerző célja az volt,hogy segítséget nyújtson azoknak a szülőknek,akik szeretnék fejleszteni gyermeküket,de nem tudják hogyan tegyék ezt.Nagyon jó fejlesztő játékokat tartalmaz a könyv,minimális anyagi befektetéssel,legtöbbször az otthon megtalálható tárgyak felhasználásának segítségével.Nagyszerű segítség a gyermekek felkészítéséhez az óvodára és az iskolára.Nagyobbik gyermekemmel (8 éves) kezdtem el a programot,6 évesen ment fel iskolába és nagyszerűen vette az akadályokat,amit szerintem sokban a könyvnek köszönhetek.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

  Óvodásoknak a könyvhöz tartozik 2 munkafüzet is:Óvodások tankönyve I. középső csoportosoknak és az Óvodások tankönyve II. nagycsoportosoknak.A munkafüzetek teljes egészében a könyvre építkeznek,ezért együttes használatuk komplex felkészítést jelent az iskolára.A könyvet és a munkafüzeteket megtaláljátok a Tudatos Szülők weboldalon.

  Az egyetlen hiányosság,amit a gyermekemnél tapasztaltam az írás gyakorlása volt,de ezt nem írom a könyv hiányosságára,lehet hogy én nem fektettem rá elég figyelmet.Csak tapasztalatként írom meg:nagyon fontosnak tartom,hogy az óvodásokkal minél több vonalat írassunk:álló,fekvő,ferde,hullámos,tető,stb.Erre nagyon jó kis foglalkoztató füzeteket lehet kapni,megfizethető áron.Ez az egy dolog,amit még hozzá tennék ehhez a könyvhöz.A bookline oldalán is lehet találni néhányat,nézzétek meg!

Aki tényleg gondot fordít a gyermeke tudatos nevelésére,fejlesztésére,annak feltétlenül ajánlom ezeket a könyveket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr654920604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása