március2013 011

Bárány: Már nagyon várjuk a tavaszt, ezért most tavaszi alkotásokat készítettünk. Ez a kis bárány már a húsvétot idézi. A bárány részeit letölteni és kinyomtatni innen lehet. Mivel nekünk nincs nyomtatónk én úgy szoktam megoldani, hogy a nyomtató papírt ráhelyezem a számítógépre és körberajzolom a formát, mivel szépen átlátszik. A fejet eredeti méretben, a testet kicsinyítve rajzoltam le. Rajzolás után hátteret festett nagyfiam a báránynak, majd miután megszáradt a festék ráragasztotta a vattát a testére és a fejére. Ezután gyufaszálakból felragasztotta a 4 lábat.

március2013 010Tavaszi virágok: Készítettünk a bárány mellé a kicsikkel tavaszi virágcsokrokat nárciszból és tulipánból. A nárcisz fejeket innen, a tulipánokat pedig innen tudjátok letölteni és kinyomtatni. Elég nagyok a virágfejek eredetiben, ezért én lekicsinyítve rajzoltam meg, hogy a csokor minél több virágból álljon. Ezután a gyerekek zsírkrétával kiszínezték sárgára, illetve pirosra, majd kivágtuk és felragasztottuk rajzlapra. Ragasztás után festettek neki szárat és leveleket. 2 éves kislányom inkább csak a festést élvezte és még nem alakította ki a szárat és a leveleket, de 5 éves fiamnak már egész jól sikerült a festmény. Természetesen kinyomtathatjuk a virágokat színes lapokra is, illetve ki lehet festeni a virágfejeket is, vagy filccel, színes ceruzával kiszínezni. A szárat és a levelet is meg lehet rajzolni, vagy akár színes papírból felragasztani. Nagyon mutatós, érdemes kipróbálni!

március2013 001Rajzoljunk mesét (2 éveseknek): Olvassunk el a gyermekünknek egy rövid mesét, majd kérjük meg, hogy rajzolja le a mesében szereplőket. A mi mesénk a következő volt: Gárdonyi Géza:Mióta haragszik a kutya a macskára. A szereplők, amiket kislányom lerajzolt: a kutya, a macska, az egér, a galuska, a tehén, a ló és a tejfel. A mesét itt is elolvashatjátok, kinyomtathatjátok. Ez a játék azért jó a kicsiknek, mert igaz, hogy a rajztudásuk, kézügyességük még nem elég fejlett, de fontos előrelépés a számukra, ha az általuk lerajzolt formáknak nevet adnak, vagyis megnevezik, hogy mit rajzoltak. Fiaimmal A nyulacska harangocskája című mesét rajzoltuk le. Ennél a mesénél előkerült a köszörű, a víz, a nyulacska, a harang, a macska, a tej, a fa és a kasza. Ezt a mesét a mese címére kattintva olvashatjátok, letölthetitek, kinyomtathatjátok. Ezen az oldalon még feladatokat is találhattok hozzá nagyobbaknak a mese végén.

Jó szórakozást a játékokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr505115079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása