május2013 016

Óriás katica és gyerekdalok: Találtam egy nagyon aranyos katicát, melynek nyomtatható változatát itt találjátok. Miután kiszíneztük, összeragasztottam, majd később kikerült az ablakba dísznek. Nagyon szeretjük, mert mikor hazaérünk, illetve ha valaki jön hozzánk ez a mosolygós katica fogad minket. Előtte azonban még eljátszottuk vele a Katalinka szállj el... című gyerekdalt. Amikor sós kútba, vagy kerék alá teszik a törökök, akkor elbújtattam valami alá, majd mikor lelövik akkor hirtelen elszáll. Kislányom (2.5) nagyon élvezte, még puszilgatta és cipelte is a katicáját, amit persze ő segített kiszínezni.

Mostanában elővettük a mozgásos gyerekdalokat, nagyon szereti énekelni, eljátszani. Vétek volna kihagyni ezeket a gyermek életéből. Kedvencei a Mókuska, mókuska... (Játék menete: állva mászó mozdulatot teszünk a kezünkkel, ugorva leguggolunk, felállunk és megfogjuk az egyik lábunkat, mutatóujjunkkal intünk jobbra-balra, majd ismét mászó mozdulatot teszünk a kezünkkel.) és a Csip, csip csóka... című gyerekdalok.

május2013 017

Számolás dobókockával (óvodásoknak): Fénymásoló lapból vágjunk hosszabb csíkokat, rajzoljunk rá kockákat és írjuk bele a számokat 1-6-ig, illetve 7-12-ig. Kétféle színű koronggal, gombbal játsszuk. Tippeljük meg, hogy melyik számot fogjuk dobni a dobókockával és helyezzük rá arra a számra a korongunkat/gombunkat. Aki jól tippelt az jutalmat kap (pl. egy szem cukorkát). Mikor 6-ig már jól megy a játék, akkor próbálkozhatunk 2 dobókockával 12-ig számolni és tippelni. Ezt már csak olyan gyerekkel játsszuk, aki már felismeri a pontokról egyből a számot. ( Akkor is adjunk jutalmat, ha a másik játékos számát tippelte meg jól.)
Ötlet innen.

május 021
Ügyességi játék műanyag palackkal (2 éveseknek): Ennél a játéknál gyermekünknek használnia kell a kreativitását. Tegyünk egy műanyag palackba cukorkát, puffancsot, ropit, vagy bármilyen kisebb édességet, ami befér a száján. (Jelen esetben egy folyékony szappan utántöltő palackot használtunk, amit alaposan kimostam. Már régóta a kislányom játékai közé tartozik, sokat gyakoroltuk rajt a palackról a kupak lecsavarását.) Ezután adjuk oda gyermekünknek és hagyjuk, hogy rájöjjön hogyan szerezheti meg az édességet, ebbe ugyanis nem fér bele a keze. Nagyon ügyesen rájönnek, hogy ki kell önteni belőle. Nekünk most éppen puffancs volt itthon, amelynek külön nehézsége, hogy kicsit nehezebben jön ki a palackból. Nagyszerű játék volt, sokáig lekötötte a figyelmét, tetszett neki, hogy megoldotta a problémát, önbizalmat is ad a gyermekünknek egy ilyen sikerélmény. Még a nagyok is kérték, hogy így adjam nekik a puffancsot.

Jó szórakozást a játékokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr835307444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása