Filmajánló:Mit nézünk a TV-ben?

Címkék: ajánló

2012.11.16. 21:04

  A tévé nézés,számítógépezés témakörben írtam,hogy ajánlok a televízióból nézhető meséket,filmeket,amelyek a gyerek életkorának megfelelő.Átnéztem a heti tévé műsorokat és leírom azokat,amiket ajánlani szeretnék:

  1. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a Minimax csatornát,kevés kivételtől eltekintve erőszakmentes,tanító célzatú mesék vannak benne.Az én gyermekeimnek a következő mesék a kedvencei,amelyeket mind láttam én is és nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek:Bob a mester (Egy építőmester,aki mindent megjavít),Bogyó és Babóca(Egy katicalány és egy csigafiú barátságáról szóló történet.A könyvet már ajánlottam),Caillou (Egy okos kisfiú fejlődését követhetjük nyomon.Hogyan ismerkedik meg az őt körülvevő világgal a szülei és tanárai segítségével.A gyerekek könnyen azonosulnak vele.),Geronimo Stilton(Nagyobb gyerekeknek való történetek arról,hogyan lehet kinyomozni a rejtélyeket egy újságíró egér és barátai segítségével.Közben sok mindent megtudhatnak a gyerekek pl.a piramisokról és egyéb érdekes helyekről,a történelemről,stb.),Magyar népmesék (Erről nincs mit mondanom.Magyar gyermek nem nőhet fel nélküle),Nouky,Pako és Lola (3 játék plüss állat:egy maci,egy csacsi és egy boci varázslatos és mókás kalandok során fedezik fel környezetüket.Leginkább kicsiknek ajánlom.),Tappancsmesék (Egy népes nyuszicsalád mindennapjait követhetjük nyomon.Hogyan keverednek mindig valamilyen bajba és segítenek egymásnak a testvérek.),Peppa malac (A malaccsaládról szóló történetek témája ismerős a gyerekeknek,hisz saját életükből való.Minden epizód nagyon vicces és mindig tanulsággal zárul.),Sün Alfréd forró nyomon(Szintén egy nyomozós történet,de itt a szereplők a saját életükben felmerülő problémákat nyomozzák ki,ami végül általában tudományos felfedezéssel zárul.).
  2. Disney Chanel:Mickey egér játszótere (Mickey egér és ismert barátai segítenek az óvodásoknak eligazodni a  matematika világában.Játékosan ismerteti meg a formákat,számokat,motívumokat.Mickey egér folyamatosan biztatja a gyerekeket,egyes eszközök pedig segítik őket.),Jake és Sohaország kalózai (Jake és kis kalózai segítségével csodálatos kincskeresésen vehetnek részt a gyerekek.Csapatmunkára,problémamegoldásra és mozgásra ösztönzik a nézőt,a végén pedig meg kell számolni a megszerzett kincset.)
  3. M2:Kérem a következőt! (Talán a szülők még emlékeznek Dr.Bubóra a bölcs bagolydoktorra,aki egy fa tetején praktizál az erdőben és próbálja megoldani az állatok gondjait Ursula nővér és Csőrmester segítségével.Aki látta gyerekkorában nézesse meg a saját gyermekeivel is a mesét,sőt nézzük meg együtt egy kis nosztalgiával.)
  4. Spektrum:Állati rekordok (A dokumentumfilm minden részében egy adott kategória legjobb 10 állatát mutatják be összehasonlítva az emberi tulajdonságainkkal is.Pl.az udvarlás,az evés bajnokai,ugróbajnokok,a rászedés mesterei,stb.A gyerekek bizonyosan élvezni fogják,az enyémek nagyon szeretik.)
  5. Discovery:A túlélés törvényei (Bear Grylls egy kalandor,aki a brit hadsereg elit alakulatában szolgált és sokat tanult arról,hogyan lehet túlélni a legrosszabb természeti körülmények között is.Számtalan túlélési technikát mutat be a legszélsőségesebb körülmények között,a világ különböző helyein.),Autókereskedők (Mike az autókereskedő legendás régi autókat vásárol meg,majd Eddel a szerelővel együtt felújít és értékesít.Ennek a folyamatát követhetjük végig 2 részen keresztül.)
  6. Comedy Central:Jim szerint a világ (Jim egy apuka és az ő érdekes szemszögéből látjuk a házasság és a gyereknevelés kérdését.Nagyon vicces végignézni,milyen egy "nagyra nőtt gyerekkel" együtt élni. )Életem értelmei (Egy család,ahol az apa neveli a 3 gyereket,miközben az anya a karrierjét építi.Néha nagyon megszívlelendő tanácsokat tud adni.),Madagaszkár pingvinjei (Egy humoros animációs film 4 különböző személyiségű pingvinről,akik titkos ügynökök módjára oldják meg sorra az állatkertben történő eseményeket.)
  7. Prizma:Hupikék törpikék (Sokan vagyunk,akik ezen a mesén nőttünk fel és szerintem a mai gyerekek is szívesen nézik.Aprajafalván játszódik a történek,ahol kék színű törpék élnek gombaházakban Törpapa vezetésével és nap, mint nap megküzdenek Hókuszpókkal,a gonosz varázslóval.Természetesen mindig ők nyernek.)
  8. RTL klub hétvége:Dóra,a felfedező (Dóra és majma,Csizi együtt fedezik fel a világot és keresik a kérdéseket minden részben.Segítségükre van egy hátizsák és egy térkép.A feladatok megoldásához kérik a néző gyerekek segítségét is és közben angol szavakat tanítanak nekik.);Szilveszter és Csőrike kalandjai (Csőrike,egy kis kanári és Nagyi, a gazdája közösen kapják el a bűnözőket,miközben Szilveszter,a macska el akarja kapni Csőrikét.Rengeteg humoros jelenet adódik ebből a felállásból.);Hupikék törpikék (lásd. a Prizma műsorok között.);Yakari (Yakari egy bátor indián fiú,aki ért az állatok nyelvén és így sok állaton tud segíteni barátaival együtt.);Babar (Babar a kis elefánt elszökik a dzsungelből és megismeri a városi életet.Mikor apja meghal őt választják királynak és várost alapít.Neki és feleségének,Szelesztínának 4 gyermekük születik.A mese a gyermekeinek adott bölcs tanácsairól szól.).
  9. TV2 hétvége:Fifi virágoskertje (Fifi egy életvidám nefelejcs virág,aki minden részben elfelejt valamit.Barátai, a többi virág és a rovarok,stb.szemszögéből mutatja meg nekünk a világot és a kiskert értékeit.);Roary,a versenyautó (Roary-t,a kis versenyautót lelkesedése és kíváncsisága gyakran bajba sodorja - mint a gyerekeket is -,de helyén van a szíve és ezzel mindig megoldja a problémákat.);Chuggington (A vonatok világába kalauzol ez a mese,ahol a fiatal vonatoknak kell megtanulni az egyes feladatokat,amiért jutalmakat kapnak.);
  10. Film+:Bud Spenser és Terence Hill filmek szinte minden hétvégén.Figyeljünk oda arra,hogy mivel verekedős filmekről van szó,ha a gyermek a film nézése után elkezd verekedni,akkor tiltsuk le róla.,pl. a héten a Kincs,ami nincs.
  11. Da Vinci Learning:Mi micsoda (Egy ismeretterjesztő sorozat,amely a gyerekek nyelvén,érthetően mutatja be az egyes tényeket,eseményeket,jelenségeket.Pl a héten: az Autó.Az Ókori Róma,Dinoszauroszok.),Egyszer volt...az élet (Az emberi szervezetről tudhatunk meg mindent nagyon szórakoztató és érthető formában.Pl.a héten:A száj és a fogak,Az emésztésről,A légzésről.3.osztályosoknak szinte kötelező megnézni.)

Nos,mint látjátok rengeteg érdekes mese közül lehet választani a különböző csatornákon a teljesség igénye nélkül.Figyeljünk tehát oda egy kicsit,hogy mit néz a gyermekünk a televízióban.Szánjunk rá egy kis időt,hogy megnézzük vele az egyes meséket,illetve utánanézünk az újságban,interneten a kínálatnak, és ajánljunk neki értékes meséket.Ebben próbál segítséget nyújtani egy hasznos oldal is,a tevezzokosan.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr274905884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása