Néhány nagyon jó ötletre leltem rá az interneten, amit gyerekekkel egyszerű megvalósítani és látványos is az eredmény. Természetesen el is készítettük ezeket. Íme a képek és hozzá a leírás. Készítsétek el ti is!

június 010

Újságpapírból katica: Ez egy nagyon egyerűen elkészíthető kedves kis katica. A gyerekeknek adunk néhány újságpapírt, majd megkérjük, hogy gyűrjék össze az elsőt azután csomagolják bele ezt egy másik papírba, ezt ismét egy újabb újságpapírba és így tovább, amíg a kívánt méretű katica testet el nem értük. Végül az újságpapírt vonjuk be csomagolópapírral, vagy fénymásoló lappal, majd formázzuk meg a kívánt alakra és fessük be pirosra. Ha piros színes papírral vonjuk be, akkor még festeni sem kell. Mikor megszáradt a festék filctollal rajzoljuk meg a fejet. Szív alakúra vágott papírból pedig elkészíthetjük a szárnyakat, majd erre szintén rárajzoljuk filctollal a 7 fekete pettyet. Ezután lehet velük repülni, akár versenyt is, bábozni. Kicsiknek megtanítani a Katalinka szállj el... kezdetű dalt, stb.. Nagyon kedves katicás verseket, mondókákat találhattok Kovácsné Ági honlapján.

június 009

Malacka: Nagyon szeretem, amikor a gyerekeknek mutathatok egy olyan technikát, amely segítségével könnyebben tudnak rajzolni. Itt most a malac rajzolás technikáját tudtuk elsajátítani. Nagyon egyszerű és a látvány magáért beszél. Először rajzolunk egy nagy kört, majd a kör aljából kiindulva rajzolunk a kör belsejébe egy kisebb kört, végül ismét alulról kiindulva belülre megrajzoljuk a legkisebb kört. A legkisebb kör lesz a malac orra és szája, ezeket belerajzoljuk. A középső körbe kerülnek a szemek, illetve a tetejére a két fül. Végül a külső kör tetejére megrajzoljuk a farkat, alulra pedig a két lábat. Ezután kifestjük rózsaszínre a malackát, a lapot ketté választva zöldre a füvet és kékre az eget és kész a csodaszép festmény. Részletes rajzos leírást itt találhattok.

június 008

Tulipánok villával: Ismét egy nagyon egyszerű technika, amellyel látványos festményt lehet készíteni. Még a legkisebbek, az 1-2 évesek is könnyedén megbirkóznak vele. Vegyünk elő egy süteményes villát, majd kis tányérokra nyomjunk különböző színű temperát. Kérjük meg gyermekünket, hogy nyomja bele a villát a festékbe, majd nyomdázza rá a villa fejét a papírra. Ezek lesznek a tulipán virágai. Ha már elég sok virágfej elkészült fessünk mindegyiknek szárat és levelet is. A legkisebbeknek ehhez azért kell segítség, különben a végén csak zöld trutyi lesz az egész rajzból. Ötlet innen.

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr315359038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása