Most, hogy itt a nyakunkon a nyári szünet itt a nyaralások, kirándulások tervezése. Tavaly nyáron beszélgettem néhány szülővel, hogy hová mennek nyaralni és azt tapasztaltam, hogy a kisgyerekes szülők leginkább azt gondolják, hogy gyerekkel csak vízpartra, vagy kalandparkba lehet menni kirándulni, esetleg túrázni. Szeretnék biztatni mindenkit, hogy ne csak pancsolni és ugrándozni vigye el a gyerekeket, hanem használjuk ki a lehetőségeket és egy kicsit műveljük is őket. Néhány múzeumba is el lehet menni a nyaralásunk alatt, főleg ha előre tájékozódunk róla mik vannak a környéken, mit lehet megnézni és a gyerekekkel együtt felkészülünk a megtekintésükre. Sokat segíti őket a későbbi tanulás során, ha elmondhatja, hogy ő már járt itt, látta, stb. Szívesebben mennek az ilyen gyerekek az iskola által szervezett kirándulásokra is.

Leírom nektek két, gyerekekkel együtt eltöltött kellemes kirándulásaink élményeit:

     Az Őrségben, Magyarszombatfán a fazekas múzeumban az akkor 3 éves fiam szájtátva hallgatta az öreg bácsit, ahogy elmesélte, hogy régen hogyan éltek az emberek. Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttest végigjárva nagyon érdekelték a füstös házak. Ugyanígy tetszettek neki az őriszentpéteri román kori műemléktemplom és az Árpád-kori templom és a Szentgyörgyvölgyi festett mennyezetkazettás református templom. ZalalövőnSALLA MÚZEUM-ban megnéztük a Zala megye római kora című kiállítást és a romkertet a Borostyán tóban pedig fürödni is lehet, bár elég mély, ezért inkább csak úszógumival.Természetesen strandoltunk is a Lenti termálfürdőben.

       Visegrádon jártunk még, ahol többször is felmentünk a várba, élvezettel hallgatták a korabeli zenéket, nézték a ruhákat. Megfigyeltük a régi szerszámokat.Kipróbáltuk a bobozást is, ami szintén felejthetetlen élmény volt. Esztergomban megnéztük a Bazilikát és a Kincstárat, illetve a közel 80 méter magasan levő kupola-kilátóra is felmentünk, amelyre még ma is emlékeznek.

Néhány nagyon jó kirándulás ötletet találtok Kitti és Szonja blogján és a  http://www.katautak.hu oldalon is.

A listaár oldalon szépen összeállították, hogy mit vigyünk magunkkal, ha túrázni megyünk.

A nyaralunk.hu oldalon pedig szépen összeszedték, hogy mit vigyünk magunkkal egy hosszabb nyaralásra.

  Amennyiben említésre érdemes helyen kirándulunk a gyerekekkel, szívesen tartok beszámolót arról, hogy miket néztünk meg velük. Várom a Ti élményeiteket is! Milyen múzeumot, történelmi, irodalmi helyeket néztetek meg a gyerekekkel? Hogy tetszett nekik?

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr294831516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása