Ezt a könyvet a legkisebbeknek ajánlom,már akár 1-2 éveseknek is,bár az óvodás és kisiskolás fiam is nagyon szereti.Nagyon kedves,aranyos szereplők vannak benne,szépek a rajzok.Maga a szerző készítette hozzá a grafikát,amihez csak gratulálni tudok.Azért írtam erről ilyen részletesen,mert számomra egy könyv megvásárlásánál talán az első szempont az,hogy szépen megrajzolt figurák szerepeljenek benne,a következő a tartalom.A tartalom is nagyon kedves,a barátságról,segítőkészségről szólnak a mesék,hogy a barátok hogyan oldják meg egymás között a problémákat és hogyan szereznek egymásnak örömöt.

Ebben az első könyvben 2 mese szerepel:A barátság és A szivárvány. Az első történetben megtudhatjuk hogyan lettek barátok Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány.A második történetben Bogyó mindenáron szeretne lecsúszni a szivárványon,de nem sikerül neki.Barátja,Babóca ezért elhatározza,hogy a születésnapjára készít neki egy szivárvány csúszdát.

  Kicsi gyerekeknek azért ajánlom a mesét,mert ha nincs is türelme végighallgatni a történetet annyira beszédesek a képek,hogy mi is könnyedén ki tudunk találni egy rövidített mesét hozzá,főleg ha előtte elolvastuk az eredetit.De mivel rövid szöveg tartozik egy-egy oldalhoz hamarosan már elkezdhetjük olvasni az eredeti történetet is csemeténknek.(Barbi 2 évesen már végighallgatta.)Ezzel a könyvvel érdemes elkezdeni a leporellóról áttérni a puha papíros könyvekre,de tanítsuk meg a gyermeknek,hogy vigyázzon a lapokra.Újságokon lehet gyakorolni.

  Az 1-2.osztályosoknak is hasznos az olvasás gyakorlásához,hisz a rövid történetek miatt hamar sikerélményben lesz része a kezdő olvasónak.Az óvodások pedig szívesen hallgatják a kedves meséket.Mindenkinek szívből ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr314861661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása