március2013 028

Garázs házilag: Hozzávalók: Egy nagyobb kartonlap, 1 hosszúkás kartonlap a feljáróhoz, 6 db WC-papír guriga, vagy egyéb cső, ragasztószalag, olló. Mi egy kartondobozt vágtunk szét az alkotás érdekében. A nagyobb kartonlap közepére vágunk egy akkora lyukat, amelyen átférnek a gyermek autói. Ezután a lyuknak megfelelően elkészítjük a feljárót a hosszúkás kartonból. Apa készített egy beakaszthatós részt a középső lyukhoz, így nem mozdul el a feljáró a helyéről. Ezután rögzítjük a lábakat/WC-papír gurigákat az aljához, ezzel már kész is a garázs.Mi ragasztószalagot használtunk, amin nem olyan tartós, akinek van ragasztópisztolya az biztosan tartósabbat készíthet. A felső szintre még körbe kartonlapokat ragasztottunk, hogy ne essenek le az autók és már indult is a játék. Az autók parkolhatnak alul a lábaknál, illetve a feljárón feljutva felül is. A gyerekek nagyon élvezik, ahogy lefelé gyorsan gurulnak le az autók. Ötlet innen, ahol megnézhettek egy feldíszített, emeletes változatot is.

Számolás (óvodásoknak): Itt egy nagyon jó kis játék az óvodásoknak a számolás gyakorlására. A játékunk a következő: 7 db kis állatot/babát vettünk elő, akiknek készítettünk házakat téglatest és tető segítségével építőkockákból, kocka formák lettek a kukák, amelyeket a kukásautó kiürített. Minden játékfigurának volt egy autója, amivel később meglátogatták egymást. Miközben készítettük elő a játékot kérdéseket tettem fel. 4 babát elővettünk mennyi plüss állatot kell még keresnünk, hogy heten legyenek (3)? Három téglatestünk van eddig, mennyit vegyünk még elő (4)? Hat tetőt már feltettünk a helyére, mennyi kell még (1)? Öt kukánk van eddig, mennyit keressünk még (2)? Eddig kettő babának van autója, mennyinek hiányzik még (5)? A számolás gyakorlásán kívül egy hosszan elhúzódó kedves kis játékot játszottak a gyerekek.

A téma lehet még a következő:

  • Iskolában vannak a kisállatok. Itt megszámolhatjuk a füzetet, ceruzát, táskát, stb. Lehet verset mondani, énekelni.
  • Mehetnek az állatok/babák étterembe. Itt számolhatjuk a tányért, kanalat, villát, szalvétát, poharakat.

március2013 042Körülrajzolás (2 éveseknek): A kézügyesség, a rajzolás fejlesztéséhez nagyon jó kis játék a következő. Keressünk egy újságot, amelyben nagyobb emberek találhatók. A kicsivel rajzoltassuk körbe az emberek fejét, szemét, orrát, száját, fülét, kezét, lábát, valamint a kerek és szögletes tárgyakat. Gyakoroltathatjuk vele közben a helyes ceruzafogást is. Az emberfej körülrajzolása közben sokat tanul arról, hogy hogyan kell lerajzolni egy emberfejet. Kíváncsi voltam mennyire maradnak meg benne ezek a dolgok, ezért  a sok átrajzolás után kértem Barbitól, hogy rajzoljon egy emberfejet. A képen láthatjátok az eredményt, szerintem nagyon jól sikerült.

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr755135342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása