Kókusztekercs

Címkék: recept

2012.12.31. 13:22

december_056_1356955809.jpg_320x240

  Ezt a sütit készítette el nagyfiam karácsonykor, mikor a mama és a papa eljött minket meglátogatni. Akinek minden hozzávaló a rendelkezésére áll ma, szilveszter estére is elkészítheti!

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 5 dkg kakaó, 10 dkg vaj/margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 8-10 dkg kókuszreszelék + a tetejére, oldalára.

Elkészítés: Gyúrd össze a kekszet, a kakaót, a 25 dkg porcukrot és a tejet! Ehhez azért kell a felnőtt segítsége, mert a keksz nagyon hamar beissza a tejet és utána csak morzsalékos lesz a tészta. A gyerekek még nem tudnak olyan gyorsan gyúrni, főleg ezt a nagy mennyiséget. Hagyd állni fél óráig, majd sodord ki a masszát! 2 db zsírpapír között célszerű és szintén felnőtt segítségét igényli, mert elég kemény a tészta.

A vajat keverd ki a vaníliás cukorral! Ezt robotgéppel csináltuk! Keverd bele a kókuszreszeléket!

A kókuszos keverékkel kend meg a tésztát, majd tekerd fel! A leterített zsírpapír sokat segít, de a kemény tészta miatt a gyerekek nem tudják feltekerni, mert eltörik. Csavard bele a zsírpapírba, vagy fóliába és tedd a hűtőbe! Pár óra után szépen szeletelhető, de előtte szórjuk meg a tetejét és az oldalát kókuszreszelékkel. Sőt érdemes kicsit belenyomkodni a tésztába is!

Jó étvágyat kívánok!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr404989173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása