Mogyorókrémes linzer

Címkék: recept

2013.05.18. 13:44

  Érdekes, hogy az ember hol talál rá egy-egy receptre. Ez a linzer recept például a 3. osztályos matematika könyvből való. Nagy fiammal el is készítettem. Sajnos most képet nem tudok feltenni, mert mire észbe kaptam már el is fogyott. Pótolni fogom.

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 tojás, 12 dkg vaj, mogyorókrém vagy lekvár, porcukor a tetejére.

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a tojást. A tésztába belegyúrjuk a hideg vajdarabkákat. A kinyújtott tésztát formákra/korongokra szaggatjuk. (Lehet nagyon vékonyra nyújtani, mert sütés közben megemelkedik.) Minden második korong közepét egy gyűszűvel kiszúrjuk. (Ezt a fázist mi kihagytuk.) Kivajazott tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kisütés után egy egész és egy kiszúrt korongot mogyorókrémmel vagy lekvárral összeragasztunk. Tetejét porcukorral megszórjuk.

  Ha vendégek jönnek hozzánk és akkorra készítjük a sütit, lehet a gyereket számoltatni, hogy miből mennyi kell, ha pl. 12 vendég érkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr735305957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása