december_058_1356811857.jpg_320x240

   Ebben a hónapban nem nagyon jelentkeztem a játékokat bemutató rovatommal, mivel a gyerekek a délelőtti óvodai és iskolai elfoglaltságaik után több délután ünnepségen vettek részt, amelyeket az egész család megnézett. A fennmaradó napokon pedig anya készülődött a karácsonyra takarítással, sütéssel. Karácsony után viszont mivel mással lehetnek játszani, mint az ajándékokkal. Ezért úgy döntöttem, a Jézuskától kapott ajándékokat mutatom be részletesen, hátha kedvet kaptok valamelyikhez. Mint kiderült a társasjáték talán a legjobb ajándék ilyenkor, mert nagyon össze tudja hozni a családot. Ha nektek is van olyan karácsonyi ajándékotok, amelyet szívesen megosztanátok másokkal is, mert hasznos játéknak tartjátok, kérlek írjátok meg a hozzászólásokban!

Nagy tudás hegye természet kvíz (5 éves kortól): Ezt a társasjátékot a nagyobbik fiam (8) kapta ajándékba. A játék célja a tudás hegyének megmászása a környezetismereti kérdésekre adott helyes válaszok segítségével. A játékhoz tartozik egy kétoldalú tábla, bábuk, kérdéseket tartalmazó kártyák, pénzjegyek. A játékot többféleképpen lehet játszani. A kérdések 3 nehézségi szintre vannak osztva: itt a kérdésekre 4 lehetséges válasz közül kell kiválasztani a helyeset, a legnehezebbek már a biológia tárgyköréből. A legfiatalabbak is játszhatják a 4. szint alapján, ahol a kérdésekre csak igennel vagy nemmel kell válaszolni. Mi 2 fajta játékot játszottunk rajta:

1. Nagyobbik fiammal a kérdésekre adott helyes válaszok után pénzt lehetett szerezni és 5000 Ft-onként lehetett egyre feljebb jutni a különböző színű lépcsőkön, míg végül felérünk a csúcsra. Mindig olyan színű kártyáról tettünk fel kérdést, amelyik lépcsőn szerettünk volna feljutni.

2. A második játéknál már a kicsiket is bevontuk. Óvodás kisfiam sokszor ügyesen, magabiztosan tudott válaszolni a kérdésekre igennel, vagy nemmel. Természetesen be kellett vonni a 2 éves Barbit is a játékba, aki a korosztályára jellemző optimizmussal minden kérdésre igennel válaszolt. Ha ez volt a helyes válasz, akkor feljebb jutott a hegyen, ha nem, akkor vissza kellett mennie.

3. A harmadik variáció, amit ki akarunk próbálni az egyszínű tábla, ahol az összes kártyát össze kell keverni és úgy kell válaszolni a kérdésekre egyre feljebb jutva a hegyen. Itt nem számítanak a színek.

Java 2. Építőjáték (3 éves kortól): Ezt a játékot óvodás fiam kapta ajándékba. Fejleszti a kézügyességet, a térlátást és a kreativitást. Járművek készítésére is alkalmas, 250 elemet tartalmazó alapkészlet ez a játék, de létezik belőle 7-féle készlet, amelyekkel akár később bővíthetjük az építőjátékot. Tartozik a játékhoz egy ötletfüzet, amely rajzokkal illusztrálva, feltüntetve a szükséges építőelemeket 48 különböző építmény pontos leírását tartalmazza. A teljesség igénye nélkül például: szék, asztal, ágy, hinták, malom, szánkó, talicska, teherautó, daru, híd, repülő, helikopter, stb építhető belőle. Iskolás fiam is szívesen épít belőle, nagyon kreatív dolgokat készített már. Természetesen 2 éves kishúguk sem hiányozhat innen sem, csöveket, csatornákat épít össze rendkívüli kézügyességgel. Ha 3 évesnél fiatalabb gyermek játszik ezzel az építőjátékkal, akkor azt csak szülői felügyelettel tegye, mert lenyelheti a kisebb részeket!!

Bogyó és Babóca Képkereső (3- 6 éves korig): A játékhoz 3 játéktábla, 18 képkártya és 1 szín-dobókocka tartozik. A játéktáblákat össze lehet illeszteni és így 1 nagy képet/játéktáblát kapunk. (Kirakónak is megfelel a legkisebbeknek.) Minden tábla két oldalán 6 kis négyzet található, mindegyik más színű. Ezekre a négyzetekre kell illeszteni a megfelelő képkártyákat, annak megfelelően, hogy az adott ábra szerepel-e a nagy képen. A képkártyákon szereplő ábra más-más színnel van keretezve, ennek megfelelően kell a színes négyzetekre illeszteni. Ez a játék is játszható többféleképpen:

1. Először csak keressük meg, hogy az ábrák melyik képhez tartoznak.

2. Másodszor memóriajátékot is lehet vele játszani, ha mindet lefordítjuk és húzunk. Ami nem szerepel a képünkön visszatesszük lefordítva. Ha figyel az akinek a képén szerepel az ábra, akkor kihúzhatja.

3. Végül pedig a dobókockát is használva megkeressük a felfordított ábrák közül azt a színűt, amit dobtunk és szerepel a képünkön is. Az nyer, aki először helyezi el a képe mellett a 6 ábrát.

Fejleszti a megfigyelőkészséget, a koncentrációs készséget, valamint segít megtanulni a színek egyeztetését. 2 éves gyerekkel csak dobókocka nélkül játsszuk, mert azt könnyen lenyelheti!!

Öltöztetős baba ruhákkal (Sally): 2 éves kislányomnak kerestem egy öltöztethetős babát, mivel az egyik babája 1 db ruháját le lehet venni és mostanában mindig azzal játszott. Nem akartam Barbie babát, mert azt nagyon nehéz öltöztetni, meg szerintem nem is ennyi idős kislánynak való az a stílus, amit képvisel. Végül ráakadtam, erre a kedves textil babára az interneten, amit Panni néven forgalmaznak ( Ötlet: van fiúknak való Marci is.), de mi Sallynek hívjuk, mert Panni babánk már van. A babát 6-féle komplett ruhába lehet felöltöztetni, ezzel nagyszerűen gyakoroltathatjuk, hogy a különböző évszakokban milyen ruhákat kell viselnünk. Van szoknya, alj, fürdőruha, nadrág, ing, póló, kardigán, kabát, sapka, sál, kendő, sőt még táska is. Sajnos a baba kisebb méretű, mint amire a kép alapján számítottam, ezért a ruhákon lévő kis csatok miatt 3 éves kor alatt csak szülői felügyelettel játszható vele, illetve öltöztetni is nehezebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr534987004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása