december_057_1356807754.jpg_320x240

K.M. Daynes: Versenyautók: Nagyfiam autóbolond, így természetes ajándék számára az autókról szóló könyv. Mivel autóversenyző szeretne lenni,  a versenyautókról szóló könyv még inkább testhez álló. A könyv elején bemutatják milyenek is a versenyautók az egyes versenyekben: Forma1, Indy verseny, Gyorsulási verseny, NASCAR, Sportautók, Túraautók, Raliautók. Bemutatja a régi versenyautókat, a motor, a kerekek, a fékek, a gumiabroncsok, a pilótaülés, a kormány működését. Megnézhetjük a Grand Prix pályákat,  a versenyzők felkészülését, vezetői tudását, a boxkiállást,stb. Természetesen nem hiányozhatnak a könyvből a világ leggyorsabb autói és az energiatakarékos autók sem. Ami pedig a legjobban tetszik, hogy az utolsó fejezetben a kis olvasó azt is megtudhatja, hogyan lehet Forma-1-es pilóta.

A nagyhatalmú sündisznócska ( Nagy mesemondók legszebb történetei ): Kisfiam az óvodában festett egy csodaszép képet A nagyhatalmú sündisznócska című meséről, miután az óvónéni felolvasta nekik. Lám, most pedig megkapta azt a könyvet, amelyben ez a mese is szerepel! Természetesen a sünis mese a kedvence belőle egyelőre, ugyanis még nem olvastuk el az összes mesét. A nagyméretű könyv 35 állatos mesét, illetve verset tartalmaz a magyar irodalom nagy klasszikusaitól. A szerzők a következők:Benedek Elek, Gárdonyi Géza, Móra Ferenc, Arany László. Nekem ezek a nevek már garanciát jelentenek arra, hogy gyermekeim értékes meséket fognak hallgatni, olvasni. Nagyon kedvesek Vida Kata illusztrációi is, amelyek még élvezetesebbé teszik a meseolvasást.

Hópihe karácsony (Összeállította: Csörgő Anikó, Rajzolta: Füzesi Zsuzsa):Ez egy nagyon aprólékosan összeállított kötet a téllel kapcsolatos versekkel, mesékkel, dalokkal. Igen, a téllel kapcsolatban, mert nem csak karácsonyi történeteket tartalmaz, hanem segítségével könnyedén ráhangolhatjuk magunkat és gyermekeinket a karácsonyra. A kötet elején az évszakok változásairól szóló verseket találunk, majd 3 karácsony előtti népszokásról: Katalin napjáról (november 25), Borbála napjáról (december 4) és András napjáról (november 30) olvashatunk. Ezután következnek a tél örömei, szépségei, majd pedig Advent. Mikulással és Télapóval kapcsolatban is találunk sok verset, dalt, mesét, leírást az ünnepről. Majd pedig következik Luca napja (december 13) és Tamás napja (december 21). Végül karácsony előestéjéről (december 24) olvashatunk egy érdekes történetet, és elérkezünk a könyv végén a karácsonyi történetekhez, versekhez, dalokhoz. Azoknak a családoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretnék, hogy a gyermekeik teljesen átéljék a karácsony ünnepét. Pedagógusoknak is nagyon hasznos kötet lehet. Ebben a könyvben is magyar írók, költők legszebb alkotásai szerepelnek a téli ünnepek témakörrel kapcsolatban. Füzesi Zsuzsa rajzai pedig mindig szemet gyönyörködtetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr84986901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása