december 015  Sétáló ujjbábok (iskolásoknak):Keltsük életre az ujjbábokat! Keressünk újságokat, amelyekben különböző férfiak, nők szerepelnek (mi a lejárt tv-újságot és tesco újságot használtuk) és vágassuk ki a gyermekünkkel azokat az emereket, akikkel szívesen bábozna, akik szimpatikusak a számára. Ragassza rá egy kartonlapra a lábuk nélkül. A kép alján hagyjuk meg a kartont és vágjunk rá két lyukat, akkorát hogy átférjen rajt az ujja. Az átdugott ujjaink lesznek a figura lábai. Dugjuk át az ujjainkat a lyukon és kezdődhet a bábozás. Nem csak újságból kivágott figurákkal készülhet a báb, hanem saját rajzokból is, illetve készíthetünk cipőt a lábakra akár mogyoróhéjból is.

december 014 Téli leporellók (óvodásoknak): Ha hosszú leporellót készítünk lehet belőle karácsonyfadísz, de ezekből a rövidekből, amit mi készítettünk ablakdísz lesz. A rövid leporellóhoz egy A4-es gépírólapot félbevágtam hosszában, majd 4 részre hajtottam harmónikaszerűen, ezután rárajzoltam a mintákat, úgy hogy kivágáskor összeérjenek a formák. Ezután kisfiam (4.5) kivágta a rárajzolt mintát, majd széthajtogatta. A hóembert meg is rajzolta 4x, a többit én rajzoltam meg, díszítettem ki. Lehet persze színes papírból is készíteni, pl. a karácsonyfát zöldből, a csillagot sárgából, stb. (Ötlet: Panda Peti gyerekmagazin)

  Táncoljunk! (2 éveseknek): Amikor már nagyon unatkoznak a gyerekek és ilyenkor télen nehezen tudjuk kivinni őket a szabadba, illetve rövid időt tölthetünk a friss levegőn és nagy szükségük van a mozgásra, akkor nagyon jól jön ez a játék.Levezethetik a felgyülemlett energiájukat. Nagyobb gyerekeknél is alkalmazható, mikor már nem tudnak odafigyelni, koncentrálni a feladatukra. Egy kis mozgás után biztosan könnyebben megy! Készítsünk elő annyi párnát, ahány gyerekkel játszunk. Kapcsoljuk be a zenét, és táncoljunk! Egy idő után kapcsoljuk ki a zenét és ekkor minden gyereknek le kell ülnie a saját párnájára. Majd ismét indulhat a zene! Ezt folytassuk, míg meg nem unják a játékot. Rádiónál használhatjuk a mute gombot, tévé zenecsatornájánál is, számítógépnél, Dvd lejátszónál pedig a pillanatmegállítót. Nagyon élvezik a gyerekek ezt a játékot, kicsik és nagyok is, de vigyázni kell vele, mert nagyon felpöröghetnek tőle. Utána érdemes valami levezető dolgot csinálni velük, pl. este fürdetést, vagy meseolvasást, illetve egy kis nyugodt tevékenykedést, feladatmegoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr384968800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása