tök_1.jpgTökfaragás (iskolásoknak):A szombati tanítási nap egy részében a gyerekek az iskolában tököt faragtak.Tavasszal mi is ültettünk a kertbe dísztököket és termett néhány nagyobb is,így nagyfiam kitalálta,hogy itthon is farag tököt egyedül.Hát nem teljesen egyedül,de elkészült a nagy mű.Mivel most a csapból is tök folyik többet erről nem is kívánok írni.Ötletekért keressétek fel a Színes ötletek blogot, a tökfaragás lépéseit pedig innen sajátíthatjátok el.Érdemes a faragáskor kiszedni a tök magját és tavasszal közösen elültetni.Így jövőre ismét készülhetnek a csodás alkotások!

Repül a... (óvodásoknak):Egy kis mondóka segítségével gyakoroltathatjuk a gyermekünkkel,hogy mely dolgok repülnek.Játékszabály:a mondóka végén fel kell tennie a kezét,ha olyan élőlény,tárgy nevét hallja,mely valóban repülhet!Jó móka kerekedhet belőle!Engedjük,hogy ő is vezényeljen nekünk!A mondóka a következő:

Dolgozzatok legények,

Holnap lesz a vásár,

Kifizetlek benneteket,

Ha eljön a császár.

Repül a,repül a....(hajó,papagáj,szék,virág,repülőgép,nyuszi,veréb,fecske,kanál,helikopter,stb.)

(Ötlet:Deákné B. Katalin:Anya,taníts engem! című könyve.)

család 149.jpgFormák II. (1-2 éveseknek): Folytatom a megkezdett bejegyzésemet,hogyan tanítsuk meg a kicsiknek a formákat.Vághatunk ki színes kartonból különböző formákat és azt rakosgathatjuk:válasszuk külön a háromszögeket,négyzeteket,téglalapokat,köröket.Rakhatunk ki a formákból különféle alakzatokat is:házat,virágot,stb.A Ravensburger játékok között is találhatunk hasznos, formákat alkalmazó társasjátékot .Én nagyon szeretem azokat,kemény lapokból vannak,strapabíróak és sokáig játszanak vele a gyerekek.Karácsonyi ajándékötletnek se rossz.

A következő lehetőség,hogy a kartonból kivágott formákat felragasztjuk papírra és egy kis montázst készítünk belőle.Nagy élmény a kicsiknek mikor alkothatnak valami szépet.Én színes papírból és nem kartonból vágtam ki a formákat,de Barbi (2) ragasztotta fel a lapra.Miután megmutattam neki hogy kell a ragasztót használni egyedül is be tudta kenni a formákat,a lapon való elrendezést pedig teljesen rá bíztam.Láthatjátok a végeredményt!Próbáljátok ki ti is!

Kellemes időtöltést!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr634875755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása