Filmajánló:A boldogság nyomában

Címkék: ajánló

2012.10.05. 11:05

Nagyon szeretem Will Smith filmjeit.Ezt a filmet is azért néztem meg,mert kíváncsi voltam hogyan játszik együtt a saját fiával.Aztán filmnézés közben rádöbbentem,hogy ez egy nagyszerű történet arról,hogy mi mindent megtesz egy apa a családjáért,a gyermekéért,az álmaiért.Követendő példát ad arról,hogy hogyan teremtsük meg gyermekünknek a boldogságot még a legnehezebb körülmények között is a képzelet segítségével.

A film igaz történetet dolgoz fel.Egy apáról (Chris Gardner),aki mindent megtesz a családjáért,de egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerül és a felesége végül elhagyja.Egyedül kell tovább nevelnie a fiát és megküzdenie a mindennapi nehézségekkel.Véletlenül  találkozik a brókervilággal és mivel látja,hogy ott sok pénz van,elhatározza,hogy ő is az lesz és elkezd egy bróker tanfolyamot.Időközben elveszíti a lakását és hajléktalanként kell elvégeznie a tanfolyamot és nevelnie a fiát,akivel hajléktalan szállón laknak.A film különlegessége még az is,hogy a nagy lehetőséghez egy magyar találmány a Rubik-kocka segíti hozzá. Chris soha nem adja fel és bízik benne,hogy a szeretet átsegíti őket a nehézségeken.Végül emberfeletti küzdelemben sikerül elérnie a célját és bróker lesz,ráadásul annyira sikeres,hogy később saját brókercéget alapít.

Nekem a kedvenc részem a filmből,amikor először kerülnek utcára és a vasútállomáson húzódnak meg éjszakára és ezt Chris játékként adja elő a fiának.Elhiteti vele,hogy időgéppel elutaznak a dinoszauruszok korába és menekülniük kell előlük egy barlangba,ami a nyilvános mosdó lesz.Ezt bezárja és ott alszanak aznap éjjel.Így a gyermeknek egy pozitív élmény kapcsolódik ehhez a nehézséghez.Az ilyen dolgok miatt tud végig bízni az édesapjában,hogy minden nehézséget legyőznek.

Nézzétek meg a filmet, hogy elhiggyétek minden lehetséges.A legtöbbször idézett szöveg is a következő a filmből:" Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!"

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr904809085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása