Már több mint két hete nem jelentkeztem, mert sajnos a családot ledöntötte a lábáról egy kis felső légúti megbetegedés és a felnőttek voltak a legrosszabbul a családban. Az ápolás és a gyógyulás közben nem volt erőm leülni a gép elé sem. Szerencsére túljutottunk rajta, így most már újult erővel folytathatom a blogírást. Először is bemutatok néhány játékot, amit ez alatt a 2 hét alatt játszottunk.

Ritzing 2013 017Mozgatható kép: Hozzávalók: kartonpapír, rajzlap, vagy fénymásoló papír , 1 m madzag, olló és ragasztó. A kartonpapírból 6 cm átmérőjű kört vágunk ki, majd a rajzlapból/fénymásoló papírból 2 db szintén 6 cm-es kört és erre rajzoljuk rá a mintákat. A madzagból vágjunk le 1m-t, majd kössük össze. A kartonpapírra ragasszuk fel a rajzlapokat/fénymásoló papírokat úgy, hogy a minták egymásnak ellentétes irányba nézzenek lehetőleg pontosan szimmetrikusan. Ragasztáskor a papír alá ragasszuk be a madzagot is. Mikor megszáradt a ragasztó pörgessük meg a korongot, ekkor feltekeredik a madzag, majd mikor meghúzzuk kitekeredik és szépen pörög magától a körünk. Pörgés közben úgy tűnik, mintha mozognának a figurák: a bálna úszik a vízen, az esernyőre esik az eső, a kismadár pedig ugrál. Ha szeretnétek látni a játékot mozgás közben, akkor itt nézhetitek meg, illetve ezen az oldalon a letölthető, nyomtatható mintákat is megtaláljátok. (Az 1. pontnál található 3 models felirat után a kék betűkre kattintva jelennek meg a letölthető minták.) A gyerekek nagyon élvezik a saját mozit! Én megcsináltam mind a hármat, így mindegyik gyereknek jutott egy.

Ritzing 2013 018Fonás gyurmából (óvodásoknak): A finommozgás fejlesztéséhez nagyszerű gyakorlás a gyurmázás, ha a gyurmából még fonatokat is készítünk még többet teszünk ezért. Először készítsünk a gyurmából hosszú gilisztákat. A gilisztákból készítsünk kettes fonást, ezzel gyakoroljuk a giliszták egymásra tekerését. Próbáljuk meg minél szorosabbra tekerni a fonatot. Mikor ez már megy jöhet a hármas fonás, ahol rávezetjük a gyermeket arra, hogy felváltva tesszük/tekerjük a szélső gilisztákat mindig középre. Itt szintén próbáljuk minél szorosabbra készíteni a fonatot, hisz így lesz igazán szép. Nagyobbik fiammal ezt a játékot decemberben játszottuk, akkor a hármas fonatot körré alakítottuk, 4 gyufát szúrtunk bele és adventi koszorú lett belőle. Most, hogy közeleg a húsvét, lehet készíteni húsvéti koszorút is ha apró gyurmatojásokkal díszítjük. Természetesen fonhatunk később ruhadarabokkal, szalagokkal, fonallal,stb. A lányok készíthetnek maguknak fejpántot is belőle.

február2013 005Állati küldetés: Most már nem sugározzák a Minimax csatornán, de amíg ment addig a gyermekeim kedvenc meséje az Állati küldetés című mese volt. Mindenáron szerettek volna ők is állati ruhát maguknak, amivel bármilyen állattá át tudnának változni és kipróbálhatnák állati erejüket. Nagyfiamnak ajánlottam, hogy kartonpapírból vágjon ki köröket (kisebb befőttes üveg tetejét rajzolta körbe) és abból készítsen állati CD-ket. Az interneten, könyvekben kerestünk a mesében szereplő állatokról képeket és azokat rárajzolta a korongokra. A mesében ugyanis ezek segítségével tudnak átalakulni, ha az állati ruhájukba berakják a korongokat és megérintik az adott állatot. WC papír gurigából és kartonpapírból készített hozzá joystick-ot is, amivel lehet teleportálni a korongokat bárhová. A kivágott közepű gyógyszeres doboz pedig a korongokat gyártó gép lett. Ha mindezeket elkészítitek már kezdődhet is az ÁLLATI KÜLDETÉS!!!

Jó szórakozást a játékokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr865108901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása