ujak_014_1349029677.jpg_320x240

Tükörírás (iskolásoknak): Ez egy nagyon érdekes,vicces, gondolkodást igénylő, kreatív játék.Szükségünk lesz egy papírra,ceruzára és tükörre.Először írjuk le a saját nevünket nyomtatott nagy betűkkel,majd próbáljuk meg alája leírni a tükörképét.Mi a becenévvel kezdtük,majd a teljes keresztnévvel.Tükörrel ellenőriztük,hogy jól sikerült-e.Ezután kitaláltunk egy szót,amit már csak tükörírással írtunk le és a másiknak ki kellett találnia,hogy mit írtunk.Amikor már ez is megy jöhet egy mondat!Nagyon jól szórakoztunk közben!Fejleszti a kreatív gondolkodást és segíti a tükörképek megértését.

Színek és formák (óvodásoknak):Ezzel a játékkal nagyszerűen lehet gyakoroltatni a gyerekekkel a különböző színeket és formákat is.Hajtsunk össze egy A4-es lapot 4 részre,először félbe,majd lent és fent ismét félbe,így négy egyenlő részt kapunk.Minden részhez írjunk elő különböző sorozatokat formákból úgy,hogy minden formát más színűre színezünk.Ezután kérjük meg a gyermekünket,hogy folytassa a sorozatokat.Közben mondja is,hogy mit rajzol.A forma nevét és színét is,pl.piros kör,stb. Ha nem megy egyedül,akkor segítsünk neki,de kérjük meg,hogy ismételje utánunk.Norbi (4.5) nagyon élvezte a rajzolást és színezést.Mikor végzett, kérte hogy a másik oldalra is rajzoljak még színes formákat.

Vendégség (1-1.5 éveseknek):Rendezzünk a babáknak/plüss állatoknak vendégséget.Egy kis asztalt terítsünk meg.(Ez lehet játék asztal,kartondoboz, műanyag játékosdoboz felfordítva,stb.Nálunk egy legós építőasztal töltötte be a funkciót.) Rakjunk ki 3 tányért,3 poharat,kanalakat,villákat,késeket,szalvétát.Leteríthetjük az asztalt abrosszal (ruhazsepkendő, textil pelenka,stb).Rakhatunk az asztal közepére vázát (pl.kiürült,kimosott gyógyszeres doboz),amibe szedhetünk odakinn virágokat.Gyakoroltathatjuk vele a számolást,ha terítés közben megszámoljuk a terítékeket.Lehet aztán főzni minden finomságot.Mi kockákat főztünk az egyik játék edényben,kinder tojásokat a másikban.A játék teás kancsó segítségével innivalóról is gondoskodtunk. Miután elkészült az étel és a teríték, meghívjuk a játékokat vendégségbe.Szépen leültetjük őket és mindenkit megkínálunk étellel,itallal. Ezt a szerepjátékot aztán a végtelenségig lehet továbbgondolni.Pl.telefonon hívjuk meg a vendégeket,készíthetünk meghívókat is,lehet műsor,zene a vendégség alatt,lehet táncolni,stb.Várom a további ötleteket!

Jó szórakozást mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr384809092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása