blog_002_1347812179.jpg_320x240

Házi készítésű agyagot csináltam piros ételfestékkel és abból készültek ezek az alkotásaink.Az agyag elkészítésének pontos leírása a recept címkék között található.

Pizza-házhozszállítás (iskolásoknak):Készíttessünk nagyobb golyókat gyermekünkkel az agyagból és játéksodrófával nyújtsa ki a tésztát.Adjunk neki sütőpapírt,papírtányért vagy játéktányért,hogy azon süsse ki a pizzát.Sütő helyett kartondoboz is megteszi,vágjunk egy nagy lehajtható ajtót az elején,rajzoljunk rá gombokat,a tetejére platnikat és minden mást,ami tűzhelyszerűvé teszi.Díszítsük fel a pizzát pl.szalámikkal,amit gombokkal helyettesíthetünk,színes papírral,fűszerekkel,stb. Gyermekünk felveheti a megrendeléseket,mi pedig dőljünk hátra és várjuk a finom vacsorát.

Fonás,nádas (óvodásoknak):Gyermekünk sodorjon 3 hosszú kígyót,majd ezekből készítsünk hármas fonatot,ha ezt kör alakba meghajlítjuk, készen van a fészek.Ha nagyobb gömböt készítünk,két oldalát becsíppentjük (egyik a csőre,másik a farka) kész van hozzá a vízicsibe vagy kacsa.Egész borsból készíthetünk szemeket,szegfűszegből taréjt.Apró tojások is kerülhetnek a fészekbe.Játék nyújtófával készíthetünk lapos tavat,gyufaszálakból nádast.Csiga és vízisikló is kerülhet a tó mellé.

Gombóc,henger (1-1.5 éveseknek):Mutassuk meg gyermekünknek hogyan kell gombócot gyúrni,illetve hengert sodorni.(A gombóc kicsit nehéz,de a sodrás már szépen ment Barbinak).Mikor elkészültek a gombócok és a hengerek engedjük,hogy gyermekünk egész borsot,szegfűszeget,babérlevelet,gyufaszálakat tűzzön bele.

Jó szórakozást mindenkinek! Írjátok meg ti miket készítettetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr44780844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása