Játékagyag

Címkék: játékok recept

2012.09.16. 18:15

blog_001_1347811946.jpg_320x240

Ha ezzel az agyaggal dolgozunk otthon,akkor nem lesz nyakig koszos a gyermekünk,sokkal kevesebb felfordulással jár,mint a valódi agyag.Íme a recept,amit Steve és Ruth Benett:365 játék a gyermekével tévézés helyett című könyvben találtam.

Hozzávalók:liszt,só,víz,étolaj,tejföl,konyhai eszközök.

Elkészítés:Egy serpenyőben keverjünk össze három pohár lisztet, másfél pohár sót,három pohár vizet,két evőkanál étolajat,egy evőkanál tejfölt,néhány csepp ételszínezéket (én pirosat használtam).Lassan főzögessük a keveréket (ez felnőttek dolga),s közben állandóan kavargassuk,amíg az agyag el nem válik az edény falától,és már nem tudjuk tovább mozgatni a főzőkanalat (nos,hát ide kell az izomerő!).Vegyük ki a masszát a serpenyőből;miután kihűlt,három-négy percig gyúrjuk,míg sima nem lesz.

Osszuk szét az agyagot a gyermekek között és kezdődhet a játék! (Játékötleteket találhattok az agyagozáshoz a játékok címke alatt.)

A játék után az agyagot tartsuk légmentesen záródó dobozban. Ha kissé kiszáradna,adjunk hozzá pár csepp olajat vagy vizet, és ismét életet lehelhetünk belé.

Nekünk sajnos csak egy napig működött az agyag,de nagyon jó álagú lett,élvezet volt vele játszani.Igaz én nem csináltam meg a teljes adagot,ezért a hozzávalók aránya lehet,hogy nem volt megfelelő.Meglágyult az agyag,másnap teljesen ragadós volt,pedig elzártam dobozba>nem biztos,hogy teljesen légmentesen zárt.Ezért az 1 napért is érdemes volt elkészíteni.Ha valakinek sikerül kitalálni,hogyan lehetne tartóssá tenni ezt az anyagot ossza meg velünk is a hozzászólásokban!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr804780789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása