Szokások:Ültessünk fát

Címkék: szokások

2012.09.11. 13:14

Azt gondoltam mindenki ismeri azt a régi szokást,hogy mikor gyermek születik egy családban,akkor a tiszteletére fát ültetnek a szülei.Azt tapasztalom,hogy a mai szülők nem nagyon használják ezeket a régi szokásokat,ezért gondoltam úgy,hogy írok róla.Elevenítsük fel: Általában diófát ültetnek,de szerintem az a fontos,hogy olyan fa legyen,ami sokáig él,túléli a gyermekünket is.Mi az első fiúnknak diófát,a második fiúnak ezüst fenyőt,kicsi lányunknak pedig gesztenyefát ültettünk.

Minden évben készítünk képet róluk,ahogy a fájuk mellett állnak.Így láthatjuk mennyit nőtt a fa 1 év alatt,illetve a gyerekek növekedését is nyomon követhetjük.Vezethetünk a számukra egy kis könyvet/füzetet,amibe beleragaszthatjuk az elkészült fotókat.Alá írhatjuk,hogy mi történt velük az adott évben.Ha már tudnak írni ők is leírhatják.A fa levelét lepréselhetjük és beragaszthatjuk a könyvbe,vagy csak lenyomatot készítünk róla festékkel.A fa törzséről és készíthetünk dörzsmásolatot zsírkrétával. A terméséből készíthetünk valamilyen tárgyat.Ezek mind nagyszerű emlékek gyermekünknek.Felnőtt korában megkapja a kis könyvet és visszaemlékezhet mindig a gyermekkorára mikor lapozgatja.Megmutathatja saját gyermekeinek és rengeteg izgalmas történetet mesélhet nekik a saját gyermekkoráról.

Ültessünk hát fát gyermekünknek!! Ha már nem újszülött,akkor is megtehetjük! Akkor válasszunk nagyobb fát,amely pont akkora,mint a gyermek jelenleg.

Írjátok meg ti milyen szokásokat követtek a családban!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr414767269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása