kisvonat.JPGA könyvtárban bukkantam rá erre a könyvre,de annyira tetszettek a benne lévő történetek a gyerekeknek és nekem is,hogy megvásároltam otthoni használatra is. Ezt a könyvet elsősorban a 2.5 - 3 éves és az óvodás gyerekeknek ajánlom. Az óvoda előtt álló gyerekeknek sokat segít abban,hogy rálássanak mit is jelent valójában az óvoda,mennyi jó élményben,kalandban lehet ott részük és sok jó barátot is szerezhetnek.

A mesekönyv hősei, Nyuszika,a szürke nyúl,Cin-cin, a kisegér,Brekusz,a sárga hasú zöld béka,Leó,a nagyhangú kisoroszlán és Csíkoska a tigris. Ezek az állatok is mind eleinte féltek az óvodától,de megismerték egymást,barátok lettek és az udvaron lévő varázslatos játékvonattal rengeteg kalandbot éltek át együtt. Például ellátogatnak egy szüretre,a malomba,piknikeznek,horgászversenyen vesznek részt,megtudják hogyan működik a posta,stb. Az események időrendben követik egymást,ősszel kezdődnek a történetek majd következik a többi évszak szépen sorban. Így megismerhetjük az óvoda életét, 1 egész évet végigkövetve.

Ajánlom ezt a könyvet azoknak a szülőknek akiknek a gyermekei óvodába készülnek és szeretnék vele előtte megismertetni az ottani életet.Ajánlom azoknak is,akiknek már óvodások a gyermekei,mert ők is szívesen hallgatják az ott történteket,ötleteket meríthetnek belőle játékaikhoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr234712543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása