jatekok_002_1343587230.jpg_320x240

Autóépítés (iskolásoknak):Alapötletem az volt,hogy az autóról lekerült tönkrement gumikból építtetek a férjemmel egy kinti játékautót.Amikor óvodások voltunk a "kiskertben" voltak ilyen régi gumiból készült autók,a 4 kerék köré fából készült el az autó oldala és volt kormánya is.Nagyon népszerű volt,mindig játszott vele valaki,fiúk és lányok is.Sajnos töltésföldbe nagyon nehéz ásni,ezért nem csináltuk meg.A gyerekeknek elmeséltem az ötletem és ők nem hagyták annyiban,addig gondolkodtak,míg az udvarban fellelhető alapanyagokból elkészítették a saját változatukat,a motorháztetőt is berendezték,a csomagtartóban pedig szerszámkészlet,eü.doboz is van. Miután elkészült,sokat játszottak vele,elmentek a mamáékhoz,bevásároltak (vittek ki innnivalót,csemegét),ebédidő alatt pedig kocsival elmentek étterembe.Nagyon kreatív játék alakult ki belőle.Ez egyébként nem az első ilyen autójuk,de eddig a legjobban sikerült.

Könyvházak(óvodásoknak):Leporelló könyvekből építettünk kis házakat,ahová beköltöztettünk kicsi játékfigurákat,autókat.A babás ház a 1.5 éves Barbié.A gyerekek érdeklődési körének megfelelően Norbi fiam bulit rendezett (mostanában nálunk mindig bömböl a rádió) és mindenkit meghívott rá.Telefonhívások zajlottak,majd mentek el autóval a buliba és táncoltak a rádióban szóló zenékre.Barnabás pedig autóversenyt rendezett rengeteg autó részvételével.Az a legjobb ebben a játékban,hogy mindegyikük részt tudott venni benne,sokáig eljátszottak (egy kis szerepjáték).Lehet építeni boltot,orvosi rendelőt,stb.,mindenki a saját érdeklődésének megfelelően.A házakat lehet építeni kockákból is. (Bónusz:Ha jobban megnézitek a képet itt is van egy kis könyvajánló az 1 éves korosztálynak).

Játékkereső(1.5 éveseknek):Dugjunk el tárgyakat,hogy keresse a gyermek! (Jó tanács:a kedvenc játékai legyenek,azt biztos megkeresi.) Tegyük a játékot kendő alá,vagy a hátunk mögé,szekrénybe,fiókba! Gyakorolhatjuk ezzel az ajtók,fiókok csukását is.Úgy is játszhatjuk a játékot,hogy a tárgyat jól látható helyre tesszük,de másik helységben,mint ahol vagyunk. Pl.nappaliban vagyunk:"Hol a babád?A szobában?" Ezzel gyakoroltathatjuk a helységek nevét is.Barbi nagyon élvezte a játékot.

Jó szórakozást mindegyik játékhoz!Mi nagyon jól éreztük magunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr994685396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása