Filmajánló: Süsü, a sárkány

Címkék: ajánló

2013.01.17. 20:15

  Amióta az M2 gyerekcsatorna lett a gyermekeim gyakran néznek rajt mesét. Múlt héten éppen a Süsü, a sárkány című mese ment a tévéadón és mivel régi szép emlékeket ébresztett bennünk, felnőttekben kértük a gyerekeket, hogy nézzük meg együtt a mesét. Már nagyon régóta nem lehet bábjátékot nézni a televízióban - legalábbis én nem találkoztam vele - és a gyerekek is ritkán jutnak el bábszínházba, ezért nagyon nagy élmény volt a számukra is. Kiderült, hogy ez a csodálatos magyar bábmese még ma is aktuális és nézhető mese a mai gyerekek számára. Nagyon szép a képminősége és a történet is teljes mértékben leköti a gyerekek figyelmét. Ráadásul csak jó dolgokat tanulhat belőle a gyermek, például hogy hogyan oldja meg a különböző konfliktusokat.

  Süsü nem egy szokványos sárkány hiszen csak egy feje van. Nem is félelmetes, hanem szelíd. Mindenben segíti barátját, a kis királyfit és megvédi a várat minden veszélytől. Sokat tanulhatnak a gyerekek a mese által arról is, hogy ne ítélkezzenek a külső alapján, hisz az aki nagy, erős és tud tüzet okádni még nem biztos, hogy bántani akar minket, jóra is használhatja az erejét.

  Akik még gyerekként látták ezt a mesét feltétlenül nézzék meg a gyerekeikkel is!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr665022486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása