december 062.jpg

Nyomdás képek: Óvodás kisfiamnak nagyon megtetszett az irodai pecsételő és ő is irodázni szeretett volna otthon. Gondoltam játék nyomdával megoldhatjuk a pecsételőt, de sajnos nem volt hozzá tinta, a párna pedig már kiszáradt. Szerencsére a Jézuska ezt is hozott nekünk, így aztán pár napig átalakult a gyerekszoba irodává. A sok nyomdázás kapcsán aztán eszembe jutott, hogy készíthetnénk a nyomda figurák segítségével mesés képeket. Így aztán leültem a gyerekekkel, megmutattam nekik mire gondolok (tehát velük együtt nyomdáztam, színeztem, rajzoltam), majd a fenti csodás kép született, ami Barnabás (8) alkotása. A Macskafogó című mesefigurák segítségével készített egy futóverseny pályát.

Lufi röplabda: Ha a gyerekekkel nem tudunk kimenni a szabadba játszani a rossz időjárás miatt, vagy nagyon unatkoznak, illetve érezzük a mozgáshiányt a viselkedésükben, akkor lehet használni a lufi röplabdát. Nem kell más hozzá csak két háttámlás szék, egy kötél/madzag és egy lufi. A két széket támlájával egymás felé fordítva tegyük elég távol egymástól és kössük a háttámlájukra a kötelet. Ez lesz a háló, a felfújt lufit efölött kell átütni. A gyerekeket osszuk 2 csapatra. Természetesen mi magunk is beállhatunk. Nagyon jó móka, játsszuk mi is! A szabály a következő: Üssük át a lufit az ellenfél térfelére és vigyázzunk, hogy ne essen le a földre. Ha kicsi gyerekekkel játsszuk, akkor ne legyen pontozás, de ha nagyok, akkor a leesett lufi után kaphat pontot az ellenfél. Próbáljuk a gyerekeket ösztönözni a csapatjátékra, ne hagyjuk, hogy mindig ugyanaz a gyerek üsse vissza a lufit, hanem hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy akihez közelebb repül a lufi az üsse vissza.

Csillagszórózás sötétben: Szilveszterkor nem vettünk tüzijátékot, ezért a sötétben inkább kimentünk a gyerekekkel csillagszórózni. Ez nem csak abból állt, hogy meggyújtottuk a csillagszórót és néztük ahogy leég, ezt megtettük a karácsonyfán. Odakinn a szabadba kipróbálhatták a gyerekek, hogy ha gyorsan mozgatjuk a csillagszórót, akkor rajzolni lehet vele a levegőben köröket, vonalakat. Aki ügyes akár figurákat is. Lehetett vele futkozni is az udvaron. Nagyon élvezték a gyerekek, talán egész este ez volt a legnagyobb élményük. A szomszédok tüzijátékait is meg tudtuk nézni. Akinek még maradt csillagszórója és még nem ismerte ezt a játékot az feltétlenül próbálja ki a gyerekekkel!

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr674998703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása