Félelem: A kis herceg

Címkék: félelem televízió

2013.01.03. 20:37

  A televízió káros hatásairól írtakat most sajnos bemutathatom a saját példámon keresztül.(A bejegyzést a színes szövegrészre kattintva elolvashatjátok.) A kis herceg című mesével kapcsolatban történt meg az eset. Gyermekeim elkezdték nézni a Minimax csatornán. Természetesen én is megnéztem egy részt, hogy mégis milyen mesét készítettek Saint-Exupéry könyvéből. Először nem tetszett a mese, mert a történet szerint a kis herceg mindig másik bolygót látogat meg és ott elég fura alakokkal találkozik. Aztán a gyerekek mégis szívesen nézték, sokat nevettek rajta, jól érezték magukat mesenézés közben, ezért megengedtem nekik, hogy nézzék. Addig nem is volt semmi probléma, amíg a szokásos séma szerint zajlottak a történetek. Ez pedig a következő: a kis herceg mindig elmegy egy olyan bolygóra, amely valami problémával küszködik - általában a negatív figurát alakító kígyó miatt -, majd segítenek az ott lakóknak és a mesének jó vége lesz. Az egyik részben viszont (Sajnos nem tudom hányadik rész volt. Ha valaki tudja kérem írja meg a hozzászólásokban, nehogy más gyermeke is így járjon! Köszönöm!) a kígyó hatalmába keríti a kis herceget is és a mese végén úgy tűnik, hogy meghal.Kisebbik fiamat (4) teljesen megrémítette ez a rész és rosszakat kezdett álmodni miatta, leginkább a kígyóról. Csak félig nyitott ajtónál tudott elaludni, illetve most hozott neki a Jézuska egy éjjeli fényt. Így most már nyugodtan el tud aludni, mert látja, hogy mi van a szobában. Nemrég kiderült, hogy fura lényeket és olyan sétáló asztalkát is látott esténként, amelynek szeme, szája, orra is volt, és ezek megrettentették. Ez a rész a nagyobbik fiamat (8) is teljesen letaglózta, hisz az előző részek után már barátjuknak tekintették a kis herceget, így teljesen kétségbe ejtette, hogy meghalt. Őt meg tudtam nyugtatni azzal, hogy a könyv alapján A kis herceg című mesének az lesz a vége, hogy visszajut a bolygójára. Ez egy kicsit megnyugtatta, majd szerencsére másnap folytatták a mesét. A kis herceg barátja, róka megmentette az életét és tényleg visszatértek a saját bolygójukra.

  Ismételten kérek a fentiek alapján mindenkit, figyeljen oda arra, hogy mit néz a gyermeke a tévében és arra is, hogy milyen hatással van rá egy-egy műsor amit megnéz. Észre lehet venni, ha változás történik a viselkedésében tévézés után, például verekszik, magába roskad, kiabál, stb. Vigyázzunk a lelkükre is!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr1004956591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása