Hópihék

Címkék: játékok hópihék

2012.12.09. 20:53

család 215

  A héten sajnos a gyerekek betegsége, iskolai felmérők, ünnepségek miatt nem jutott időm a heti játékötlet összeállításához, de most megmutatom a karácsonyi képeslaphoz tartozó hópihe elkészítésének módját. A gyerekek egyébként nagyon imádják ezt készíteni, ezért akár csak ablakdekorációnak is érdemes velük készítetni. Tavaly az enyémek rengeteget készítettek, ki sem tudtuk mindet rakni. Ha elkészülünk vele megmutatok egy nagyon érdekes ablakdekorációt is belőlük. Addig is az elkészítés menete:

  1. Vágjunk ki papírból egy kört. Én befőttes üveg tetejét használtam segítségül.
  2. Hajtsuk félbe a kört.
  3. A félkört ismét hajtsuk félbe,majd nyissuk ki.
  4. A félkör két szélét hajtsuk be a felezővonalig.
  5. Hajtsuk félbe úgy,hogy az eddigi hajtások mind belül legyenek. Ezután minden oldalán ejtsünk különböző formájú vágásokat: háromszöget, négyzetet, téglalapot, félkört, stb. Ha a csücskét levágjuk, akkor középen lesz minta, ha az aljára vágunk formát,akkor körben lesz mintázott.
  6. Végül hajtsuk szét és élvezzük munkánk eredményét.

Próbáljátok ki! Kellemes időtöltést hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr414955065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása