ujak_024_1349634477.jpg_320x240

Titkos kézfogás (iskolásoknak): Találjunk ki gyermekünkkel együtt titkos kézfogásokat pl. arra az esetre mikor elmegy iskolába,mikor hazaérkezik,mikor valami igazán jó dolgot csinált.Ez az ötlet segíti a baráti kapcsolatok kialakítását is a gyerekek között,hiszen a barátok egymás között is használhatnak ehhez hasonló titkos kézfogásokat,amelyeket csak ők ismerhetnek.Mi a következőket találtuk ki:

1.Iskola előtt:Kézfogás 3 szorítással.Egy kis biztatás a nap kezdetén.

2.Hazaérkezéskor:Nagyfiam az Életem értelmei című sorozatban látta és nagyon tetszett neki,hogy jobb kézzel pacsi,majd ugyanez háttal fordulva is.

3.Amikor valami igazán jót tesz:Ökölbe szorított jobb kezünket a magasban összeütjük.Ezt azután is megtettük,hogy kitaláltuk a kézfogásokat.

Na tessék, most elárultam mindenkinek!Hogyan lesz így titkos?

Színház (óvodásoknak):Rendezzünk otthon színházat! Ez nagyon jó játék pl.szülinapi zsúron,vagy amikor több barátot is meghívunk magunkhoz,de szerintem 1 személyes játéknak is jó néha.Nekem könnyű dolgom van,mert 3 gyerekkel már jó kis műsor összeállhat.A gyerekek készülhetnek verssel,mesével,dallal,tánccal,viccel,stb.Nálunk a gyerekek készítettek belépő jegyeket is.A szétnyitható ülőgarnitúra volt a színpad,mikrofonnak pedig a konyhai papírtörlő hengert használták.Be is lehet öltözni megfelelő ruhákba.A nézőközönség persze mi vagyunk.

Formák kicsiknek I. (1-1.5 éveseknek):Most két olyan ötletet ismertetek meg veletek,amivel a kicsiknek meg lehet tanítani a különböző mértani formákat.Azért írtam I.részt,mert lesz még folytatása.Mivel a kicsik csak kevés információt tudnak egyszerre befogadni,ezért először csak 2 formával ismertessük meg őket,pl.kör és háromszög.Válasszuk ki ezt a két formát az építőkockákból,egy cipősdoboz tetején rajzoljuk körbe,vágjuk ki és a kicsinek bele kell találnia a megfelelő formával a hozzá illő résbe.Vannak ennek a játéknak játékboltban beszerezhető változatai is,csak azon több forma van,mint pl.a képen látható teknősbéka.Kislányom (1.5) egész jól beletalál a résekbe a hozzá illő formákkal,de ennyi (6 db.) forma nevét még nem tudja megjegyezni,ezért jobb a házi készítésű 2 formás változat.

A következő alkalommal válasszunk másik két formát,pl.kör,négyzet és papíron rajzoljuk körbe miközben mondjuk a nevét,majd ki lehet színezni.Kislányom (1.5) nem elégedett meg ennyivel,így mind a 4 formát körbe kellett rajzolni (kör,háromszög,négyzet,téglalap).Nagyon élvezte a játékot.Segíteni kell nekik a körberajzolásnál,fogni kell a gyermek kezét és a formát is.

Jó szórakozást mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr904824798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása