Kókuszgolyó

Címkék: recept

2012.07.31. 21:05

jatekok_001_1343759651.jpg_320x240

Már többféle módon elkészítettem ezt a sütit,de eddig ez a recept vált be a legjobban.A Breki magazinban találtuk a receptjét és már többször elkészítettem a gyerekekkel.A képen látható golyókat a 4.5 éves Norbi készítette.Az iskolások már majden teljesen egyedül meg tudják csinálni,az ovisoknak segíteni kell a gyúrásban.

A recept a következő:

Hozzávalók:

50dkg darált háztartási keksz, 20dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, kevés fahéj, 10dkg vaj, 3dl meggylé, 2 evőkanál lefőzött kávé, tej (szükség esetén), kókuszreszelék, + én teszek bele vaníliaaromát, mert nagyon jó ízt ad neki.

Elkészítés:

1.A száraz alapanyagokat - a darált kekszet,a porcukrot, a kakaót és egy pici fahéjat - keverd el egy nagy tálban!

2.Morzsold bele a vajat!

3.Add hozzá a meggylét és a kávét, a vaníliaaromát, majd gyúrd alaposan össze, egy kis tejjel higítsd, hogy ne legyen száraz, repedező a massza.

4.Formálj kis diónyi golyókat a masszából és forgasd meg őket kókuszreszelékben! Mielőtt megkínálnád a családot,tedd a kókuszgolyókat néhány órára a hűtőbe!

+ 1 ötlet: Még finomabb a kókuszgolyó, ha mindegyik gombóc közepébe egy szem kimagozott meggyet teszel. Így egy kicsit nehezebb megformálni a golyókat, de a finom íz miatt érdemes megpróbálni.

Jó étvágyat kívánok! Kérlek írjátok meg,hogy sikerült elkészíteni a gyereknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr464689338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása