716062_4.jpgBarnabás fiam kapta év végén jutalomkönyvként ezt a könyvet, mert kitűnő tanuló lett.(Most egy kicsit dicsekszem.)Ezzel a könyvvel kezdtük el a délutáni meseolvasást és annyira tetszett neki,hogy minden alkalommal veszekednem kellett vele,mert nem akarta abbahagyni az olvasását. Ez a könyv tényleg kezdő olvasóknak való, 2. osztály végén teljesen jó gyakorolni az olvasást vele.Nagy méretű betűkkel készült,sok kép van benne és teljes mértékben a 7-9 éves korosztály életét példázza.Igazi fiús könyv. Elárulom, annyira jók a történetek,hogy a 4.5 éves Norbi is szívesen hallgatta és alig várta a következő részt.A könyv elolvasása után pár nappal mentünk könyvtárba és a Rosszcsont Peti könyvek keresésével kezdődött a könyvek válogatása.Találtunk is,még aznap Barna kiolvasta Norbinak,mivel az egy kicsivel rövidebb változat.1.osztály végén tökéletes gyakorló/kevés betű,sok kép.(Címe:Ne légy rosszcsont,Peti!)

Néhány szót a tartalomból:Rosszcsont Peti tényleg egy rosszcsont.Mindig a rosszaságon jár az esze,amióta megszületett a testvére Rendes Ricsi.Fel akarja hívni magára a figyelmet.Nekem nagyon tetszenek a beszédes nevek,amiket a szerző használ(Barnának is).

Ebben a könyvben 4 történet szerepel:

-Rosszcsont Petinek oltást kell kapnia az iskolában,ami alól megpróbál kibújni

-titkos klubbot alapít,

-Rendes Ricsi is megpróbál rossz lenni

-és elolvashatjuk milyen is Peti szülinapi bulija.

Jó olvasást kívánok mindenkinek hozzá, mert ha a kezükbe veszik biztos,hogy kellemes időtöltésük lesz szülőnek,gyereknek.Egyébként sokat tanulhatunk a gyerekekről belőle mi szülők is.

Van egy kis meglepetésem:A könyvhöz készítettem egy kis olvasónaplót kérdésekkel.Ezzel lehet gyakoroltatni a gyerekeknél a szövegértést is.A történetekkel kapcsolatban teszek fel kérdéseket,amire a gyerekeknek válaszolni kell.Egy kicsit más kérdések szerepelnek benne,mint a megszokott szövegértési gyakorlatokban,mert nem csak a tartalomra kérdezek rá,hanem az önálló gondolkodást, a kreativitást fejlesztő kérdések is vannak benne.Hamarosan megosztom Veletek ezt is,Barnabás élvezettel oldja meg a feladatokat és mivel leíratom vele a válaszokat füzetbe,ezért a szövegértésen kívül az írást,helyesírást is gyakoroljuk.Mindez játékosan (olvasás,szövegértés,írás,helyesírás).

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr924682579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fifa coins trader 2014.09.29. 16:10:26

2.téma:Nyári gyakorlás - Fogd a kezem

Trackback: fifa coins 2014.09.18. 14:55:49

2.téma:Nyári gyakorlás - Fogd a kezem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása