2013 január 007 Jégmécses: Leszedtem az adventi koszorúról a díszeket, ezeket illetve a decemberben kapott rózsám megszáradt szirmait felhasználva készült ez a mécses. Egy műanyag edénybe a gyerekek beleszórták díszek közül, ami tetszett nekik: fenyőág, borostyán, rózsaszirom, csipkebogyó,stb. Középre beállítottam egy kisebb tejfölös poharat,amibe kavicsokat tettem nehezéknek. Ez lesz a mécses helye. Ezután feltöltöttük vízzel a műanyag edényt, majd betettük a hűtőbe néhány órára. Miután megfagyott meleg víz segítségével kivettük az edényből az elkészült jégmécsest. Reggel kezdtük készíteni, estére szépen megfagyott, állítottunk bele egy mécsest és kiraktuk a teraszra. Nagyon hangulatos, szép alkotás. A gyerekek büszkék voltak a végeredményre.Most, hogy ilyen hideg van odakinn még napokig megmarad a mécsesünk.

2013 január 008  Hópihék: Kislányommal, Barbival (2) készítettük ezt a hópihés képet. Először fehér zsírkrétával megrajzoltam a hópihéket, majd kék festékkel kislányom lefestette a képet. Nagyon érdekes ahogy festés közben egymás után bukkanak elő a hópihék, Barbi nagyon élvezte a festést.Ez egy nagyon egyszerű technika és kevés energia befektetéssel nagy sikerélményt nyújt a kisgyereknek, az alkotás örömét.

Ötletek a mindennapraegyjatek.hu-ról származnak.

Próbáljátok ki ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr625016405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása