Krémtúrós-csokis tallérok

Címkék: recept

2012.10.31. 20:23

csalad_150_1351691394.jpg_320x240

Nemrég volt nálunk a búcsú és erre az alkalomra készítette kisfiam (4.5) a fenti sütit.

Hozzávalók:1 csomag piskótatallér vagy babapiskóta vagy háztartási keksz.(Én most babapiskótát tudtam szerezni,de a piskótatallér a legjobb hozzá.),2 doboz mazsolás,vaníliás krémtúró,1 tábla csoki.

Ha  krémtúrót mi készítjük:5 dkg túró,5 dkg natúr joghurt,2-3 tk. cukor,citromlé + a héja,vanília,vagy vaníliaaroma.

Elkészítés: A túrót nyomjuk át szitán,majd keverjük hozzá a natúr joghurtot és ízesítsük a többi hozzávalóval.Kenjük be a piskóták alját a krémtúróval,majd ragasszuk hozzá a másikat!Ezután olvasztott csokoládéba (Én tettem hozzá egy kevés margarint is,így folyékonyabb lett.) mártogassuk bele a tallérok egyik felét és tegyük őket egy tányérra!Rakjuk be egy kicsit a hűtőbe, hogy a csokimáz megkeményedjen rajtuk! A csokiba mártogatáshoz érdemes pl. fogpiszkálót használni,hisz forró és végig melegen kell tartani különben megkeménykedik.Számítsunk rá,hogy a gyerekek sokáig elbíbelődnek vele.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr854882072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása