ujak_1350069450.jpg_320x240

Gyufaszálak (iskolásoknak):A Tappancs Suli magazinban találtam a következő feladványt,amely eredetileg így szólt:Viola hercegnő az erdőben sétált a barátnőivel.Mindannyian kerestek útközben vándorbotot maguknak.A séta végén Viola hercegnő a következő (képen látható) feladványt készítette a botokból.A feladat,hogy csináljanak négy négyzetet az ábrából,úgy hogy csak három ágat mozdíthatnak el a helyéről.Mi gyufaszálakkal próbáltuk meg kirakni és nagyfiam (8) szépen meg is oldotta segítség nélkül.Adjátok fel ezt a feladványt a gyereknek és lehet gondolkodni!Segítség a bejegyzés végén! Ha kirándulni mentek ki lehet próbálni botokkal is!

Ujjbábok (óvodásoknak):A mutatóujjunkra és a gyermekére rajzoljunk emberfigurát (vagy állatot).Akár mind a kettőre is lehet!Adjunk nevet a szereplőknek! Játsszunk el rövid jeleneteket!A témát lehetőleg bízzuk a gyermekre,de segíthetjük ötletekkel (pl.találkozás ismerőssel,beszélgetés óvodáról,testvérekről,nagyszülőkről,tévében látott mesefilmről,vásárlásról,utazásról)!A gyermek rajzaiból választhatunk hátteret! Rajzra kis ablakokat vágva a ház lakóinak beszélgetését is eljátszhatjuk ujjaikkal.

Norbi (4.5) nyuszit kért az ujjára,én nénit rajzoltam magamnak.A nyuszival arról beszélgettünk,hogy mi hír az erdőben? Milyen gyümölcsök érnek? Hol találhatók ezek? Elvezetett oda és teleszedtem a kosaram,majd hazavittem,nyuszi pedig az odújába vitte télire.Megbeszéltük mit készítettünk a gyümölcsökből (szilvalekvárt,diós sütit,körte kompótot).Megkérdeztem nem fél-e a farkastól?Kik az erdőben a barátai? Kellemes kis játék volt.Nagyon élvezte. (Forrás:Deákné B. Katalin:Anya,taníts engem!)


Kártyázás (1-2 éveseknek):Nem tudom miért,de a kicsik mindig nagy lelkesedéssel fordulnak a kártya felé.Vegyünk elő bármilyen kártyapaklit,amin képek vannak.Kezdjük el rakosgatni a kártyákat.Rakjuk ki kettesével vagy sorban egymás után,illetve lépcsőzetesen egymásra.A kisgyerek amellett,hogy nagyon élvezi a kártyával való foglalatosságot,fejlődik a finommozgása és előkészítjük a kártyával való bánásmódra a későbbi komolyabb kártyajátékokhoz (ne engedjük összegyűrrni,szájba venni a lapokat).

A gyufaszálakhoz  a segítség:Egy nagy négyzetet kell kapni,amiben 4 kis négyzet van felezve az oldalakat.(Ha nem tudjátok így sem a megoldást,majd küldök megoldás képet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr924833613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása