heni_002_1345293117.jpg_320x240

Kő,papír,olló (iskolásoknak): Ez egy olyan kétszemélyes játék,amely már évtizedek óta a konfliktusok megoldására szolgál gyerekek között.Segítségével örömmel döntik el,hogy ki lesz az első a játékukban,ki mit kap,mi történik ezután,stb.A játék pontos leírása:Az egész játék 3 kézpozíción alapul.Papír:kinyújtott,összezárt ujjak.Olló:mutató és középső ujj kinyújtva,a többi behajlítva.Kő:ökölbe szorított kéz. A papír mindig letakarja a követ,a kő kicsorbítja az ollót,az olló elvágja a papírt,tehát aki az erősebb jelet mutatja annak az akarata érvényesül.Ha ugyanazt mutatják,akkor újból játszák.A két játékos mindegyike ökölbe szorítja a kezét,kétszer kinyújtja az ujjait és összecsukja (pumpáló mozdulatokkal) és a harmadik pumpálásra bemutatja az egyik kéztartást.A konfliktus megoldva! (Forrás:Steve és Ruth Bennett:365 játék a gyermekével tévézés helyett)

Építsünk homokvárat (óvodásoknak):Készítettünk  a homokba kisebb és nagyobb vödrök segítségével homokvárakat.A gyerekek ástak árkot is,amelyen híd vezetett keresztül.Barnabás(8) készített botok és kukoricacsuhé segítségével zászlókat is.Ezeket elkészíthetjük papír és hurkapálca segítségével. Tervezhetünk saját zászlót,vagy akár 2 ország zászlaját is kitűzhetjük a két várra.A várat díszíthetjük kavicsokkal,levelekkel,bármely természetben fellelhető dologgal.Ha kész a vár kivihetik a játék katonáikat és megtámadhatják egymást.Kitűzhetik a saját zászlójukat a várra,ha  pl. sikerül 10x eltalálni az ellenség várát homokbombákkal.Ez már felnőtt felügyeletét követeli.

Lányok készíthetnek homoktortát,amit díszíthetnek szedett virágokkal.Apró poharak segítségével lehet pogácsákat is készíteni,főzhetnek hozzá gulyáslevest.Mikor kész meghívhatnak minket vendégségbe.

Színkorongok (1- 1.5 éveseknek):A színeket akartam megtanítani Barbinak(1.5),ezért kitaláltam,hogy a nagyobbik iskolás fiamnak van számkorongja,amelynek egyik oldala piros, a másik kék.Mivel a kicsiket eleinte csak két színnel lehet megtanítani,ezért ez épp megfelelt rá.Elmondtuk néhányszor,hogy "Ez piros.Ez kék." ,ezután egymás után sorba raktuk:1piros,1 kék.Nagyon ügyes volt!Persze nem csak színkorongokkal,hanem gombokkal,színes építőkockákkal,stb.lehet játszani.

Lovagoltatás (1 - 1.5 éveseknek):Kisfiam Norbi(4) rácsimpaszkodott a hátamra.Hirtelen ötletből négykézlábra ereszkedtem és elkezdtem lovagoltatni.Mikor Barbi(1.5) ezt meglátta, ő is akarta csinálni,így felvettem a hátamra.Eleinte fognom kellett az egyik kezemmel,de aztán rájött hogyan kell kapaszkodni és egy nagyon vidám játék kerekedett belőle,sokat nevettünk.Játék közben a következő mondókát mondtuk:

Gyí,paci,paripa,

Nem messze van Kanizsa,

Odaérünk délre,

Libapecsenyére.

Ezt a játékot egyébként az apukák és a nagypapák tudják a legjobban játszani.Hajrá!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr794712573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása