Mi hiányzik?(iskolásoknak): Igazából ez a játék minden korcsoportnak megfelelő,csak a tárgyak számát,típusát kell változtatni hozzá.A játék lényege:tegyünk ki több tárgyat az asztalra és adjunk pár percet a gyermeknek,hogy megjegyezze amit lát.Ezután kérjük meg,hogy forduljon el és vegyünk el egy tárgyat az asztalról.Miután visszafordul,kérdezzük meg:Mi hiányzik?Kisebb gyereknél válasszunk kevesebb,könnyen megkülönböztethető dolgokat.Nehezíthetjük a játékot a tárgyak számának növelésével,illetve úgy hogy hasonló formájú,méretű tárgyakkal játszunk.A szemlélődéshez szükséges időt is lerövidíthetjük.Úgy is nehezíthetünk,hogy nemcsak elveszünk egy tárgyat,de a többi helyét is megváltoztatjuk.

család 191

Autópálya (óvodásoknak): Készíttessünk a gyermekünkkel saját autópályát.Nagyméretű kartonra (mi csomagolópapírra rajzoltuk,de a karton tartósabb) rajzoljunk térképet a környékünkről.Készítsünk olyan széles utakat,hogy matchbox-szal lehessen rajta autózni.Rajzoljuk rá a fontosabb épületeket:saját házunkat,boltot,templomot,orvosi rendelőt,stb.Rajzolhatunk rá fákat,bokrokat is (ez nálunk elmaradt). Ezután játszunk rajt együtt a gyermekkel.Elmehetünk bevásárolni,meglátogatni a rokonokat,stb.Nagyon jó játék! Nagyfiammal is megcsináltuk és legalább 3 évig játszott vele (az kartonlapra készült),míg végül elszakadt.Sokkal jobban élvezte,mint a készen vásárolható autópályákat.Ezzel fejlődik a térbeli tájékozódásuk is.

család 192

Karikatorony (1-2 éveseknek): Ezzel a játékkal szintén sokáig lehet játszani,ezért szintén hasznos karácsonyi ajándék lehet a kicsiknek.Az 1 éveseknek az a feladat,hogy a karikát rá tudják fűzni a botra.Itt nem számít a sorrend.A 2 éveseknél már megpróbálhatjuk kérni,hogy a megfelelő sorrendben rakják fel a karikákat.Pár próbálkozás után egész jól sikerül.Ezen kívül használhatók a karikák gurításhoz,főzős játéknál lehet fánk belőle,cirkuszban az oroszlán ugró karikája,stb.Sőt ezzel a játékkal is taníthatók a színek a kicsiknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr584895154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása