csalad_204_1353870770.jpg_320x240

Nyelvtörő (iskolásoknak):Vidám kis versenyt lehet rendezni nyelvtörőkből:Ki tudja leggyorsabban kimondani hiba nélkül a nehéz mondatokat! Jókat nevetünk egymás elszólásain,nyelvbotlásain.Minél többen játszunk,annál nagyobb a jókedv és minél nagyobb a jókedv,annál nehezebb kimondani a nyelvtörőket.Hamarosan összegyűjtök nektek egy csokorra valót,de addig is leírom ide a kedvencünket:

"Nem minden fajta szarka farka tarka,csak a tarka farkú fajta szarka farka tarka." Lehet gyakorolni!

Gyufa építmények (óvodásoknak):Legutóbb,mikor gyurmáztunk előkerült néhány gyufaszál is.Készítettünk belőle sünit,mintákat a gyurmába,kezeket,lábakat,stb.Kisfiam (4.5) csinált egy olyat,hogy a kis labdaformát beleszúrta a gyufába.Ekkor jutott eszembe,hogy készíthetnénk építményeket ennek a technikának a segítségével is.Akkor már nem jutott rá idő,de most elkészültek a nagy művek:sátor,autó,mikrofonok,végül pedig egy gitár. Próbáljátok ki és írjátok meg mit alkottatok, esetleg képekkel együtt!

Labda (1-2 éveseknek):Tapasztalatom szerint mindig nyerő játék a kicsiknél a labda.Most leírok néhány ötletet,hogy mit kezdjünk vele,hogyan fejlesszük a gyermek képességeit a labda segítségével.Nálunk a házban és az udvaron is van labda.A kicsik még nem igazán tudnak odabenn kárt tenni a labdával,a nagyoknak viszont nem szabad engedni,hogy durván játszanak vele (erős rúgás,dobás). Benti játékok tehát:Üljünk le egymással szemben terpesz ülésben,majd gurítsuk egymásnak a labdát.Keressünk egy vödröt és kérjük meg a kicsit,hogy dobja bele a labdát.Mi is dobjunk,hogy megtanulja a pontos technikát.Gyorsan tanulnak! Finoman lehet rúgni is a labdát bár ez inkább kinti játék legyen.Az udvaron lehet feldobni a magasba a labdát,majd figyelni ahogy leesik. Ezt a játékot nagyon élvezik. Egymásnak is dobhatjuk,bár a kicsi még nem nagyon tudja elkapni,így dobjuk eléje.Az is nagy eredmény azonban a részéről,ha a mi kezünkbe bele tudja dobni.

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdakezem.blog.hu/api/trackback/id/tr194925156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása